微信飞艇下注群,微信幸运28下注群

当前位置:主页首页 > 英语学习 > 英语听力 > >

英语四级改革后新题型样题及答案:听力(二)

来源::网络整理 | 作者:管理员 | 本文已影响

Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.

注意:此部分试题请在答题卡1上作答。

Passage One

Questions 16 to 18 are based on the conversation you have just heard.

16. A) Ignore small details while reading.

B) Read at least several chapters at one sitting.

C) Develop a habit of reading critically.

D) Get key information by reading just once or twice.

Question: 16. What should American college students do to cope with their heavy reading assignments?

解析:They don't have time to read a chapter three or four times. They need to extract as much information as possible from the first or second reading.

17. A) Choose one’s own system of marking.

B) Underline the key words and phrases.

C) Make as few marks as possible.

D) Highlight details in a red color.

Question: 17. What suggestion does the speaker give about marking a textbook?

解析:Marking a book is a useful skill, but it's important to do it right. First, read a chapter with one pen in your hand and others next to you on the desk. Second, read a whole paragraph before you mark anything. Don't mark too much. Usually you will mark about 10% of a passage. Third, decide on your own system for marking.

18. A) By reading the textbooks carefully again.

B) By reviewing only the marked parts.

C) By focusing on the notes in the margins.

D) By comparing notes with their classmates.

Question: 18. How should students prepare for an exam according to the speaker?

解析:Maybe you will put question marks in the margin when you don't understand something and before an exam. Instead, you just need to review your marks and you can save a lot of time.

Passage Two

Questions 19 to 21 are based on the conversation you have just heard.

19. A) The sleep a person needs varies from day to day.

B) The amount of sleep for each person is similar.

C) One can get by with a couple of hours of sleep.

D) Everybody needs some sleep for survival.

Question: 19. What is taken for granted by most people?

解析:The thought of having no sleep for 24 hours or more isn't a pleasant one for most people.

20. A) It is a made-up story. C) It is a rare exception.

B) It is beyond cure. D) It is due to an accident.

Question: 20. What do doctors think of Al Herpin's case?

解析:But a man named Al Herpin turned out to be a real exception, for supposedly, he never slept!

21. A) His extraordinary physical condition.

B) His mother’s injury just before his birth.

C) The unique surroundings of his living place.

D) The rest he got from sitting in a rocking chair.

Question: 21. What could have accounted for Al Herpin's sleeplessness?

解析:Herpin offered the only clue to his condition. He remembered some talk about his mother having been injured several days before he had been born.

Passage Three

Questions 22 to 25 are based on the conversation you have just heard.

22. A) She invested in stocks and shares on Wall Street.

B) She learned to write for financial newspapers.

C) She developed a strong interest in finance.

D) She tenderly looked after her sick mother.

Question: 22. What do we learn about Hetty Green as a child?

解析:Hetty Green was a very spoiled, only child. She was born in Massachusetts USA in 1835. Her father was a millionaire businessman. Her mother was often ill, and so from the age of two her father took her with him to work and taught her about stocks and shares. At the age of six she started reading the daily financial newspapers and opened her own bank account.

23. A) She made a wise investment in real estate.

B) She sold the restaurant with a substantial profit.

C) She got 1.5 million dollars from her ex-husband.

D) She inherited a big fortune from her father.

Question: 23. How did Hetty Green become rich overnight?

解析:Her father died when she was 21 and she inherited 7.5 million dollars.

24. A) She was extremely mean with her money.

B) She was dishonest in business dealings.

C) She frequently ill-treated her employees.

D) She abused animals including her pet dog.

Question: 24. Why was Hetty Green much hated?

解析:Hetty’s meanness was well-known. She always argued about prices in shops. She walked to the local grocery store to buy broken biscuits which were much cheaper, and to get a free bone for her much loved dog. Once she lost a two-cent stamp and spent the night looking for it. She never bought clothes and always wore the same long, ragged black skirt.

25. A) She made a big fortune from wise investment.

B) She built a hospital with her mother’s money.

C) She made huge donations to charities.

D) She carried on her family’s tradition.

Question: 25. What do we learn about Hetty's daughter?

解析:When she died in 1916 she left her children 100 million dollars. Her daughter built a hospital with her money.

参考答案

16.D 17.A 18.B 19.D 20.C

21.B 22.C 23.D 24.A 25.B


分享到: 更多

随机阅读TODAY'S FOCUS